Besittning av känslor är en fråga om träning!

Vi är "täckta" av rädsla, ilska "överväldigande" och "överväldigande" glädje. Vi är vana att prata om känslor som om de följer krafterna som är okända för oss. Men ju mer vi lär oss om dem, desto mer förstår vi: de är beroende av våra vanor. Och vanor kan ändras, jag är säker på att tränaren Albert Vilijoen.

Förmågan att förstå sina känslor och använda sin energi till förmån för sig själva är drömmen för många. Denna färdighet ger ibland karriärökning och lycka i relationerna mer än formell utbildning och den mest uppriktiga kärleken. Men vad händer om du naturligtvis är snabb -tempererad eller omvänt, för stängd person?

Problemet är att vi fäster för mycket värde på våra reaktioner. Det verkar för oss att de avgör vem vi är och vad som kan. Född av kolera – vänja dig att betala för ditt humör. Benägna till melankoli – ett ljust rikt liv fylld med ups och fall, inte för dig. Lyckligtvis finns det en annan look.

Hur vi verkligen kan äga våra känslor beror på våra attityder. Den som tror att hans självförtroende är orubblig, spenderar mindre styrka på kampen mot rädsla och tvivel. Detsamma kan sägas om att äga känslor – om du tror att den här färdigheten förbättras, lär du dig verkligen att hantera dem.

Naturligtvis spelar predispositionen en stor roll. Tack vare genetik och livserfarenhet kan några av oss fånga andra människors tillstånd väl och snabbt byta från en stämning till en annan. De väljer relevanta yrken: Skådespelare, TV -presentatörer, säljare och annonsörer.

Men de flesta till en eller annan grad kan också "läsa" andra. Kom ihåg fall från barndomen. En blick på en far eller mamma var tillräckligt för att förstå om du hotas med en straff för en dålig bedömning eller den här gången kommer han att bära. Och du kan orsaka dem de känslomässiga reaktionerna som du behövde: till exempel för att få en eländig blick att få dina föräldrar att tro att du inte kunde hantera kontrollen på grund av lärarnas stora belastningar och förspänning.

Det är användbart att tänka på känslor som en mängd sporter. Gymnastik, friidrott, simning – Alla dessa sporter kräver att de äger sin kropp, förmågan att anstränga sig vid rätt tidpunkt och sedan snabbt slappna av. Professionalism i besittning av känslor kräver samma sak: beroende på temperament, karriär och relation måste du "bygga muskler" och göra dem smidiga.

Fitness i huvudet

Artikulation

Ställ in timern i en minut och skriv ner så många namn på känslor som du kan komma ihåg. Bara fuska!

Hur många ord visade sig? Troligtvis, någonstans mellan 4 och 40. Ju mer, desto bättre kan du formulera känslor. Denna färdighet är mycket användbar för att förstå vad du tycker hjälper till att bete sig korrekt under konflikten eller i förhandlingarna.

Men de vars känslomässiga ordförråd reduceras, lätt bryts av och känner sig värre – eftersom de inte kan bestämma deras tillstånd.

Observation

Idrottare demonterar teknikerna för mer erfarna idrottare och uppmärksammar varje liten sak. När det gäller känslor är observation också viktigt – vi kan inte klättra i huvudet på en annan person och se alla hans känslor, men vi kan fånga deras spår i ansiktet.

Slå på filmen eller serien som aldrig har sett förut och fokusera inte på handlingen, inte på utvecklingen av karaktärer, utan bara på de känslor du ser. Drama med ett bra spel med skådespelare och överflöd av nära -ups är perfekt. Var uppmärksam inte bara på den känsla som du demonstreras, utan också vad som hjälpte dig att betrakta det. Ja, här lyfte hon ett ögonbryn, här hade han en glans i ögonen. Och https://www.allamino.com/ska-jag-beratta-for-en-van-att-hennes-man-lurar-p/ den här karaktären ler, men på något sätt konstigt. Ju mer komplicerade och rikare känslor, desto större är ditt arsenal.

Du kan göra denna övning på gatan, med vanliga människor – men var noga med att inte locka onödig uppmärksamhet.

Träning

Tillbringa ett par minuter varje dag och visar de viktigaste känslorna framför spegeln. Gör detta tills alla känslor börjar bli lika lätt. Känn dig fri att experimentera. Ju fler alternativ ditt ansikte "kommer ihåg", desto mer exakt känner du igen dina känslor.

Markera vilka känslor som visas i ditt ansikte i olika situationer. Var uppmärksam på vilka känslor som oftast manifesteras. Vad kan detta vara att prata om? Hur ser dina typiska känslor jämfört med andra människors känslor? Kanske under glädje har du en liten skyldig utseende? Och när du är arg, rädsla i dina ögon?

Sök det exakta ägandet av känslor, som om du kunde se dig själv från sidan och känna igen dig själv bättre än dig själv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button